Hoe werkt het?

Start vandaag met Diginursing

Als zorgverlener kan je een eigen Diginursing profiel aanmaken. Hiervoor dien je te registreren. Registreren kan met een e-mailadres en een wachtwoord, of via één van de accounts waarover je reeds beschikt (Google, Facebook, LinkedIn).

Digitaal zorgportfolio aanmaken, beheren en delen

Registreren

Wat houdt het digitaal portfolio zorg in?

Stap 1: basisgegevens

Na registratie doorloop je een aantal stappen waarmee je de basis van je digitale zorgportfolio opbouwt. In de eerste stap vragen we een aantal persoonlijke gegevens die we koppelen aan je zorgportfolio. Alle gegegevens die je invoert, worden veilig opgeslagen en zijn enkel voor jou inzichtelijk, tenzij je deze expliciet wil delen.

Wat houdt het digitaal portfolio zorg in?

Stap 2: diploma's

Je digitale zorgportfolio start bij het diploma dat je hebt behaald. Hoewel het invoeren van je diploma optioneel is, raden we aan om minstens je behaalde basisdiploma met bjihorende VISUM nummer in te voeren. Ben je nog student? Dan kan je je diploma dat je op het oog hebt alvast invoeren.

Digitaal zorgportfolio aanmaken, beheren en delen
Digitaal zorgportfolio aanmaken, beheren en delen
Wat houdt het digitaal portfolio zorg in?

Stap 3: opleidingen

Jouw profiel als zorgverlener wijzigt voortdurend. Opleidingen en cursussen die je hebt gevolgd zijn hierin een belangrijk onderdeel. Binnen Diginursing maken we een onderscheid tussen 3 type opleidingen:
  • Vervolgopleidingen: bijkomend gevolgde opleidingen volgend op je basisopleiding
  • Meerdaagse specialisatiecursussen: gevolgde opleidingen die inzoomen op een bepaalde specialisatie
  • Gelegenheidsopleidingen: kortdurende opleidingen, cursussen, workshops, ... van minder dan één dag
Wat houdt het digitaal portfolio zorg in?

Stap 4: vaardigheden

De kwaliteitswet 2022 zet in op aantoonbare ervaringen en levenslang leren. In deze stap kan je competenties en vaardigheden vastleggen die je tijdens je carrière hebt opgedaan of hebt uitgevoerd. We bieden een lijst aan van mogelijke vaardigheden en competenties maar je bent vrij om deze lijst verder uit te breiden.

Je profiel onderhouden

Aantoonbare ervaring in de zorgverlening

Vorming

Als verpleegkundige blijft bijkomende vorming gedurende je loopbaan belangrijk. Binnen Diginursing maken we gevolgde vormingsuren inzichtelijk en voorzien we een overzicht per jaar. Vormingsuren worden berekend op basis van ingevoerde gelegenheids- en specialisatiecursussen.

Diginursing ondersteunt met een applicatie

Referenties

Vul je referenties aan. Gerelateerde referenties zijn geen rechtstreekse werkervaringen maar ervaringen in de rand die kunnen bijdragen tot een verhoogde referentie en ervaring die professioneel verrijkend kan zijn (zoals bvb lesopdrachten, structurele stagebegeleidingen, mandaten binnen beroepsorganisaties en anderen).

Diginursing ondersteunt met een applicatie

Blijf op de hoogte en ontvang meldingen

Sommige opleidingen, vaardigheden, cursussen, workshops, ... dien je als zorgverlener periodiek opnieuw te herhalen. Met Diginursing als zorgportfolio automatiseren we dit proces en blijf je op de hoogte wanneer er een deadline nadert.

Deel op een veilige manier je profiel

Wat houdt het digitaal portfolio zorg in?

Je persoonlijke CV exporteren

Je hebt de optie om je zorgportfolio te exporteren naar een overzichtelijke CV. Deze omvat alle info die relevant is voor je huidige en toekomstige werkgever.

Wat houdt het digitaal portfolio zorg in?

Delen met andere Diginursing gebruikers

Indien gewenst kan je je profiel openstellen naar andere Diginursing gebruikers. Op die manier krijgt de persoon met wie je deelt toegang tot je persoonlijke Diginursing pagina en blijft deze steeds op de hoogte van de laatste wijzigingen aan je profiel.

Wat houdt het digitaal portfolio zorg in?

Stel je profiel openbaar

Je hebt ook de optie om je profiel volledig openbaar te maken. Op die manier kan iedereen je profiel opzoeken en inkijken. Dit is volledig optioneel. Standaard zijn al je gegevens strikt persoonlijk inzichtelijk.

Een Diginursing profiel draagt bij aan de uitwerking van de kwaliteitswet zorg